zondag 21 maart 2010

Crosslab conceptomschrijving

Crosslab semester 4

Groep: Veerle Evens, Cherida v.d. Ende, Lotte Groeneveld

Conceptomschrijving

De laatste jaren lijken natuurlijke veranderingen en 'natuurrampen' steeds vaker voor te komen; tsunami's, aardbevingen, veranderingen in het klimaat enzovoort. Er wordt op verschillende wetenschappelijke vlakken druk onderzocht hoe dat we deze zaken kunnen voorkomen, en worden er manieren gezocht waardoor we schade kunnen beperken en het aantal slachtoffers terug kunnen dringen.

Uit onderzoek is al vaker gebleken dat de mens onbewust zich er degelijk van bewust is als er een natuurlijke verandering op komst is, net als veel dieren dat ook zijn.
Ook blijkt uit onderzoek dat het belangrijk is dat men kalm blijft in kritieke omstandigheden, zodat er rationeel en efficiƫnt gedacht kan worden, en er minder slachtoffers vallen door radeloosheid.

De lessen van crosslab gaan momenteel over kleding en technologie.
Wij willen met ons concept inspelen op de steeds vaker terugkerende natuurrampen, en ons steentje bijdragen aan schadebeperking en preventie van de rampen.

Het idee is om een soort 'rampendienst' te integreren in zaken die we altijd bij ons dragen, en over het algemeen heeft iedereen wel kleding aan. Het altijd dragen van dezelfde kleding zou op een gegeven moment kritiek kunnen krijgen wat betreft hygiƫne. Daarom hebben we ervoor gekozen om de dienst te integreren in iets wat je altijd bij je kunt hebben, namelijk sieraden. Dit is ook af te stemmen naar ieders wens, of het in de vorm van een medaillon, ring, armband etc. zou zijn.

Om het moment er in een weerstation o.i.d. een signaal binnenkomt van een naderende storm of andere belangrijke natuurlijke omstandigheid, kan dit signaal doorgestuurd worden naar het desbetreffende sieraad. Ook kan het sieraad een rustgevende werking hebben, d.m.v. trillingen, geuren enz., zodat de dragende persoon niet in paniek raakt in de desbetreffende situatie.

Hoe dit verder gevisualiseerd wordt zal in een presentatie op 31 maart worden getoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten